

Altamente Volalto Monastrell to skoncentrowane, zdecydowane wino z uwodzicielskim aromatem jagód, suszonej śliwki oraz cząbru. Idealnie pasuje do dziczyzny, jagnięciny, wołowiny i dań z makaronu.
Altamente Volalto Monastrell to absolutnie unikalne wino wykonane z gron pochodzących z nieszczepionych winorosli / Pie Franco/ Winnica z której pochodzą winogrona usytuowana jest na 900 m.n.p.m w nieskażonej przyrodniczo dolinie położonej pomiędzy dwoma masywami górskimi w pobliżu Murcii. Winnica w całości prowadzi organiczna uprawę. Winogrona są uprawiane i i zrywane ręcznie . Fermentacja przeprowadzane jest wyłącznie w oparciu o drożdże znajdujące się na skórkach owoców. Winifikacja jest w całości procesem naturalnym bez filtracji i klarowania. Volalto Monastrell to skoncentrowane, zdecydowane wino z uwodzicielskim aromatem jagód, suszonej śliwki oraz cząbru. W ustach jest jedwabiste, pełne dojrzałych owoców, lukrecji i subtelnych nut deserowej czekolady. Całość jest elegancka, zrównoważona zakończona długim lukrecjowym finiszem. Niewiarygodnie znakomite wino w przystępnej cenie.
Altamente Volalto Monastrell idealnie pasuje do dziczyzny, jagnięciny, wołowiny i dań z makaronu.
Opis