

Calvados du Breuil 8 Ans d'Age to wspaniały bursztynowo- złoty trunek o lekkim owocowym smaku, z nutami orzecha włoskiego, wanilii i migdałów. Starzony w beczce 8 lat.
Calvados jest wyśmienitym aperitifem oraz doskonałym, wspomagającym trawienie dodatkiem do posiłków.
Calvados du Breuil 8 Ans d'Age to wspaniały bursztynowo- złoty trunek o lekkim owocowym smaku z nutami orzecha włoskiego, wanilii i migdałów. Starzony w beczce 8 lat.
Calvados du Breuil 8 Ans d'Age to trunek nagradzany w wielu konkurach branżowych, zdobył, między innymi, srebrny medal na International Wine & Spirit Competition (2012-2014) oraz Agriculture General Competition w 2015 roku.
Calvados to francuski winiak produkowany głównie w departamencie Calvados w Normandii. Powstaje przez destylację cydru, najczęściej jabłkowego. Aby otrzymać 1 litr Calvadosu potrzeba 27 kg jabłek. Aby powstał Calvados, trunek musi leżakować w beczkach co najmniej 2,5 roku.
Calvados jest wyśmienitym aperitifem oraz doskonałym, wspomagającym trawienie dodatkiem do posiłków. Najlepiej serwować go w temperaturze pokojowej, w niewielkim kieliszku o kształcie tulipana.
Opis