search

Calvados Chateau du Breuil V.S.O.P.

169,00 zł
Brutto

Calvados Chateau du Breuil to doskonały, tradycyjny, francuski destylat jabłkowy charakteryzujący się bursztynową barwą i delikatnym owocowym smakiem.

Calvados jest doskonałym aperitifem ale może być również spożywany w czasie posiłku aby wspomóc trawienie. 

Ilość

Calvados Chateau du Breuil to doskonały, tradycyjny, francuski destylat jabłkowy charakteryzujący się bursztynową barwą i delikatnym owocowym smakiem. Calvados Chateau du Breuil leżakował w beczkach 4 lata.

Calvados to francuski winiak produkowany głównie w departamencie Calvados w Normandii. Powstaje przez destylację cydru, najczęściej jabłkowego. Aby otrzymać 1 litr calvadosu, potrzeba 27 kg jabłek. Aby powstał calvados, trunek musi leżakować w beczkach co najmniej 2,5 roku.

Calvados jest doskonałym aperitifem ale może być również spożywany w czasie posiłku aby wspomóc trawienie. Powinien być podawany w temperaturze pokojowej w niewielkim kieliszku w kształcie tulipana.

Opis

Rodzaj trunku
Calvados
Kraj
Francja
Region
Normandie
Pojemność
0,7L
Alkohol
40%
Beczka
4 lata
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.