

Calvados Chateau du Breuil to doskonały, tradycyjny, francuski destylat jabłkowy charakteryzujący się bursztynową barwą i delikatnym owocowym smakiem.
Calvados jest doskonałym aperitifem ale może być również spożywany w czasie posiłku aby wspomóc trawienie.
Calvados Chateau du Breuil to doskonały, tradycyjny, francuski destylat jabłkowy charakteryzujący się bursztynową barwą i delikatnym owocowym smakiem. Calvados Chateau du Breuil leżakował w beczkach 4 lata.
Calvados to francuski winiak produkowany głównie w departamencie Calvados w Normandii. Powstaje przez destylację cydru, najczęściej jabłkowego. Aby otrzymać 1 litr calvadosu, potrzeba 27 kg jabłek. Aby powstał calvados, trunek musi leżakować w beczkach co najmniej 2,5 roku.
Calvados jest doskonałym aperitifem ale może być również spożywany w czasie posiłku aby wspomóc trawienie. Powinien być podawany w temperaturze pokojowej w niewielkim kieliszku w kształcie tulipana.
Opis