Matsu El Picaro Toro
Matsu El Picaro to czerwone, wytrawne wino z hiszpańskiego regionu Toro.
Wino będzie idealnie uzupełniać dania mięsne z wieprzowiny, wołowiny i drobiu oraz makarony z mięsnym sosem. Bardzo dobrze pasuje również do potraw z grilla.
Matsu El Picaro to czerwone, wytrawne wino z hiszpańskiego regionu Toro. Wino powstało w sposób naturalny ze zbieranych ręcznie winogron szczepu Tinta de Toro. Charakteryzuje się purpurową, głęboką barwą, świadczącą o jego świeżości. Aromat jest owocowy, z nutą lukrecji, złożony, przyjemnie świeży. W smaku intensywne, wyraźne i jednocześnie łagodne, z lekką nutą słodyczy.
Matsu El Picaro będzie idealnie uzupełniać dania mięsne z wieprzowiny, wołowiny i drobiu oraz makarony z mięsnym sosem. Bardzo dobrze pasuje również do potraw z grilla.
Opis
- Rodzaj trunku
- Wino
- Kolor wina
- Czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Castilla y Leon, ESP
- Szczep
- Tinta de Toro
- Apelacja
- Torro DO (Castilla y Leon)
- Pojemność
- 0,75L
- Alkohol
- 14,5%
- Beczka
- 2 miesiące leżakowania na osadzie