

Cantine De Falco Susumaniello Rosso to czerwone, bogate, wytrawne wino z włoskiej Apulii. Dobrze pasuje do mięs, szczególnie wołowiny, jagnięciny i dziczyzny. Będzie też dobrym uzupełnieniem potraw z makaronów i dojrzewających serów.
Cantine De Falco Susumaniello Rosso to czerwone, wytrawne wino z włoskiej Apulii. W nosie wyczuwalne są ciemne owoce, wanilia i kawa. W ustach jest dobrze zbudowane pełne, aksamitne, lekko taniczne, ze zrównoważoną, zaokrągloną kwasowością. Pojawiają się nuty owoców leśnych, śliwek, dymu, kawy i wanilii. Wino ma piękny, rubinowy kolor z filetowymi refleksami. Starzone w dębowych beczkach z amerykańskiego dębu.
Najlepiej serwować w temperaturze 16 st. Celsjusza.
Cantine De Falco Susumaniello Rosso dobrze pasuje do mięs, szczególnie wołowiny, jagnięciny i dziczyzny. Będzie też dobrym uzupełnieniem potraw z makaronów i dojrzewających serów.
Opis