

W 2010 roku Armando Merge razem z synem Felice zakupili, wybudowany w 1949 roku, budynek Miejskiej Spółdzielni Producentów w Erchie. Zmienili nazwę na Masca del Tacco i zmodernizowali go tak, by spełniał wymogi dla produkcji win wysokiej jakości. Od tego momentu tworzą wina pochodzące z 50 hektarów znakomitych działek położonych między Morzem Jońskim a Adriatyckim. Oprócz znanych szczepów, jak primitivo, negroamaro, cabernet sauvignon i syrah, uprawiają również mniej znane odmiany jak fiano czy susumaniello.
Doskonałe Primitivo z podregionu Manduria z włoskiej Apulii. Dojrzewało 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, nabierając tym samym doskonałej struktury i aksamitności. Bardzo intensywny kolor wchodzący w granat. W zapachu nuty śliwki, kakao, kawy, pralin oraz wiśni w likierze. W smaku pełne, bogate, intensywnie owocowe, z nutami śliwkowych powideł i czekolady. Długi, bardzo elegancki finisz.
Idealne do: czerwone mięso, twarde sery, gorzka czekolada.
Opis